Home

Bine aţi venit pe site-ul Consulatului General al României la Lyon

Dragi vizitatori,

Vă mulţumesc pentru interesul pe care-l arataţi Consulatului General al Romaniei la Lyon consultându-i website-ul care reflectă diversitatea acţivităţilor desfăşurate de echipa noastră.

Concepând acest website am încercat, pe cât posibil, să venim în întâmpinarea aştepărilor fiecărui vizitator. Cetăţenii români sau de origine română vor putea fi la curent cu evoluţiile din relaţia româno-franceză, vor putea consulta informaţiile consulare, precum şi anunţuri privind evenimentele destinate comunităţii româneşti din circumscriptia Consulatului General al Romaniei la Lyon. Vizitatorii străini vor putea explora multiplele faţete ale relaţiei dintre Romania si Franta, fie ele referitoare la oportunităţile de afaceri în România, înscrierea la studii, viaţa culturală sau cele mai potrivite destinaţii turistice.

Echipa noastra isi doreste sa furnizeze servicii de calitate pentru comunitatea romaneasca şi să răspunda doleanţelor cetatenilor romani cu promptitudine şi în condiţiile prevăzute de lege, cat si să consolideze cooperarea cu partenerii noştri din Franţa.

De asemenea,  intenţionăm să creăm o bază de date a românilor stabiliţi în circumscripţia consulară. In acest sens vă încurajăm să vă înregistraţi în această bază de date, asigurându-vă că informaţiile dumneavoastră personale vor fi protejate corespunzător şi vor fi utilizate doar pentru a vă fi transmise informaţii de interes pentru dumneavoastră.

Dorim ca  în următorii ani, numărul şi calitatea investiţiilor companiilor franceze în România să crească substanţial, ca de altfel şi oportunităţile antreprenoriale ale oamenilor de afaceri români în Franta.

In masura posibilităţilor vom sprijini iniţiativele culturale ale diferitelor organizaţii reprezentative ale comunităţii româno-franceze. Vizitati site-ul nostru pentru a va mentine informat cu privire la formalităţile şi procedurile consulare, cum ar fi simplificarea procedurii de obtinere a paşaportului biometric, pentru a fi la curent cu activităţile Consulatului General,  inclusiv culturale şi de presă, cat şi pentru a urmări activitatea diplomatica romano-franceza.
Nu ezitati să ne contactaţi pentru a ne împărtăşi sugestiile dumneavoastră cu privire la posibila îmbunătăţire a serviciilor Consulatului sau să ne anunţaţi asupra unor situaţii sau iniţiative ce merită atenţie.

Va asigur ca ne dorim ca spatiul Consulatului General al României la Lyon  sa fie pentru români un loc primitor, iar consulul general şi echipa vor fi atenţi şi receptivi la solicitarile dumneavoastra.

 

Anca-Elena OPRIȘ,

Consulul General al României la Lyon

 

Întâlnire cu studenții români din cadrul Universității „Jean Moulin Lyon 3”

20.09.2019

În data de 16 septembrie 2019, cu prilejul deschiderii noului an universitar 2019-2020, Anca Opriș, consul general al României la Lyon,…

Vernisajul expoziției „Les coraux imaginaires”

20.09.2019

În data de 18 septembrie 2019, Anca Opris, consul general al de României la Lyon și Christine Athenor, președinta Asociației…

Prezența prestigioasă a României la Serbările consulare de la Lyon - 2019

18.09.2019

În perioada 13-15 septembrie 2019, a avut loc cea de-a 18-a ediție a Serbărilor Consulare de la Lyon. România a fost reprezentată…