Home

Bine aţi venit pe site-ul Consulatului General al României la Lyon

Dragi vizitatori,

Vă mulţumesc pentru interesul pe care-l arataţi Consulatului General al Romaniei la Lyon consultându-i website-ul care reflectă diversitatea acţivităţilor desfăşurate de echipa noastră.

Concepând acest website am încercat, pe cât posibil, să venim în întâmpinarea aştepărilor fiecărui vizitator. Cetăţenii români sau de origine română vor putea fi la curent cu evoluţiile din relaţia româno-franceză, vor putea consulta informaţiile consulare, precum şi anunţuri privind evenimentele destinate comunităţii româneşti din circumscriptia Consulatului General al Romaniei la Lyon. Vizitatorii străini vor putea explora multiplele faţete ale relaţiei dintre Romania si Franta, fie ele referitoare la oportunităţile de afaceri în România, înscrierea la studii, viaţa culturală sau cele mai potrivite destinaţii turistice.

Echipa noastra isi doreste sa furnizeze servicii de calitate pentru comunitatea romaneasca şi să răspunda doleanţelor cetatenilor romani cu promptitudine şi în condiţiile prevăzute de lege, cat si să consolideze cooperarea cu partenerii noştri din Franţa.

De asemenea,  intenţionăm să creăm o bază de date a românilor stabiliţi în circumscripţia consulară. In acest sens vă încurajăm să vă înregistraţi în această bază de date, asigurându-vă că informaţiile dumneavoastră personale vor fi protejate corespunzător şi vor fi utilizate doar pentru a vă fi transmise informaţii de interes pentru dumneavoastră.

Dorim ca  în următorii ani, numărul şi calitatea investiţiilor companiilor franceze în România să crească substanţial, ca de altfel şi oportunităţile antreprenoriale ale oamenilor de afaceri români în Franta.

In masura posibilităţilor vom sprijini iniţiativele culturale ale diferitelor organizaţii reprezentative ale comunităţii româno-franceze. Vizitati site-ul nostru pentru a va mentine informat cu privire la formalităţile şi procedurile consulare, cum ar fi simplificarea procedurii de obtinere a paşaportului biometric, pentru a fi la curent cu activităţile Consulatului General,  inclusiv culturale şi de presă, cat şi pentru a urmări activitatea diplomatica romano-franceza.
Nu ezitati să ne contactaţi pentru a ne împărtăşi sugestiile dumneavoastră cu privire la posibila îmbunătăţire a serviciilor Consulatului sau să ne anunţaţi asupra unor situaţii sau iniţiative ce merită atenţie.

Va asigur ca ne dorim ca spatiul Consulatului General al României la Lyon  sa fie pentru români un loc primitor, iar consulul general şi echipa vor fi atenţi şi receptivi la solicitarile dumneavoastra.

 

Anca-Elena OPRIȘ,

Consulul General al României la Lyon

 

În prim plan

ANUNȚ FOARTE IMPORTANT

13.09.2019

Vă informăm că termenul limită pentru înregistrarea alegătorilor români care doresc să voteze în străinătate la alegerile pentru …

ATENȚIE! Anunț important!

05.09.2019

A mai rămas 1 SĂPTĂMÂNĂ până la data limită, 11 septembrie 2019 ora 23.59, prevăzută pentru înscrierea pe site-ul AEP…

Alegerile pentru Președintele României 7 august 2019

07.08.2019

Prin intrarea în vigoare a Legii nr. 148/2019 pentru modificarea și completarea unor acte normative în materie electorală, la alegerile …