Actualitatea consulatului

Prezența prestigioasă a României la Serbările consulare de la Lyon - 2019

În perioada 13-15 septembrie 2019, a avut loc cea de-a 18-a ediție a Serbărilor Consulare de la Lyon.

România a fost reprezentată de orașul Mioveni/județul Argeș, cu o delegație condusă  de Simona Bucura-Oprescu, deputat în circumscripția Argeș și președinte al Grupului de prietenie România-Franța din Camera Deputaților și Ion Georgescu, primar al orașului Mioveni.

În zilele de 14 și 15 septembrie 2019, pe scena amenajată de Primăria orașului Lyon, ansamblul folcloric „Plai de dor” din Mioveni a oferit două spectacole de dansuri și cântece populare românești, apreciate deopotrivă, de români, francezi și turiștii prezenți.

Standul României a fost vizitat și apreciat la superlativ pentru frumusețea și înalta calitate a exponatelor – costume tradiționale, ii, icoane ortodoxe, artizanat, ceramică, produse gastronomice, vinuri bio de Marcea – atât de oficialii francezi și străini, cât și de numărul foarte mare de vizitatori francezi și români.

În marja Serbărilor consulare din acest an, Simona Bucura-Oprescu a avut întrevederi de lucru cu Hubert Julien-Laferrière, deputat în circumscripția Rhône, vice-președinte al Grupului de prietenie Franța-România din Adunarea Națională și Gérard Collomb, primar al orașului Lyon, iar Ion Georgescu i-a întâlnit pe Omar Touyer, consul general al Regatului Maroc la Lyon și François Turcas, președinte al Confederației întreprinderilor mici și mijlocii/CPME, vice-președinte cu relațiile internaționale al CPME la nivel național  și cu conducerea  Liceului de Arte și Meserii - SEPR din Lyon.

Întâlnirile s-au soldat cu progrese semnificative în ceea ce privește relațiile  parlamentare bilaterale și cooperarea dintre colectivitățile locale din cele două state. 

 

Galerie foto

Întâlnire cu studenții români din cadrul Universității „Jean Moulin Lyon 3”

20.09.2019

În data de 16 septembrie 2019, cu prilejul deschiderii noului an universitar 2019-2020, Anca Opriș, consul general al României la Lyon,…

Vernisajul expoziției „Les coraux imaginaires”

20.09.2019

În data de 18 septembrie 2019, Anca Opris, consul general al de României la Lyon și Christine Athenor, președinta Asociației…

Prezența prestigioasă a României la Serbările consulare de la Lyon - 2019

18.09.2019

În perioada 13-15 septembrie 2019, a avut loc cea de-a 18-a ediție a Serbărilor Consulare de la Lyon. România a fost reprezentată…