Actualitatea consulatului

Expozitie Vasile Anghelache la Lyon

În după-amiaza zilei de 14 iunie 2019 Galeria Stephane Plaza din Lyon a găzduit vernisajul expoziției „ Fântânile din Lyon” care reunește lucrări de grafică, picturi și desene ale artistului plastic Vasile Anghelache. 

Vernisajul expoziției s-a bucurat de prezența consulului general al României la Lyon și a numeroși iubitori de artă și de frumos.

Au fost expuse lucrări de gravură, dar și picturi care vorbesc despre un foarte talentat artist plastic român polivalent, caracterizat de un critic de artă ca fiind:

„Rebel şi supus,  în acelaşi timp. Riguros în tot ceea ce face. Risipitor cu propriul suflet. Aplecat spre detaliu. Bun cunoscător al vieţii oamenilor şi, totodată, al vieţii sfinţilor. El însuşi om, ba încă unul foarte cumsecade, dar parcă şi sfânt, atunci când începe să-l bântuie... demonul creaţiei, ceea ce se întâmplă aproape zilnic”.

Expoziția este deschisă publicului în perioada 12 – 28 iunie 2019.

 

Galerie foto

În prim plan

ANUNȚ FOARTE IMPORTANT

13.09.2019

Vă informăm că termenul limită pentru înregistrarea alegătorilor români care doresc să voteze în străinătate la alegerile pentru …

ATENȚIE! Anunț important!

05.09.2019

A mai rămas 1 SĂPTĂMÂNĂ până la data limită, 11 septembrie 2019 ora 23.59, prevăzută pentru înscrierea pe site-ul AEP…

Alegerile pentru Președintele României 7 august 2019

07.08.2019

Prin intrarea în vigoare a Legii nr. 148/2019 pentru modificarea și completarea unor acte normative în materie electorală, la alegerile …