Actualitatea consulatului

ANUNT

Vă informăm că Biroul Electoral Central a stabilit modelul Declarației care trebuie completată de cetățenii români care figurează înscriși în listele electorale ale altui stat membru UE, înainte ca aceștia să poată vota pentru membrii din România în Parlamentul European, la alegerile din 26 mai 2019.

Declarația poate fi completată și semnată pe un formular descărcat și imprimat de alegător, poate fi pusă la dispoziție alegătorului,  la sediul secției de votare, pentru a fi completată și semnată sau poate fi redactată integral olograf de către alegător, pe o foaie de hârtie pusă la dispoziție de biroul electoral al secției de votare, păstrând elementele din model.

Modelul Declarației se regăsește pe site-ul Biroului Electoral Central (http://europarlamentare2019.bec.ro/wp-content/uploads/2019/05/model_declaratie_dec62.rtf)

Reamintim că, potrivit art. 1 alin. (5) lit. c) din OUG nr.6/2019, președintele biroului secției de votare permite exercitarea dreptului de vot de către cetățeanul român care, în urma verificării, apare ca înscris în listele electorale ale altui stat membru UE, numai după ce acesta dă o declarație potrivit căreia nu își exercită dreptul de vot la același scrutinși pentru candidații altui stat membru UE.

În prim plan

ANUNȚ FOARTE IMPORTANT

13.09.2019

Vă informăm că termenul limită pentru înregistrarea alegătorilor români care doresc să voteze în străinătate la alegerile pentru …

ATENȚIE! Anunț important!

05.09.2019

A mai rămas 1 SĂPTĂMÂNĂ până la data limită, 11 septembrie 2019 ora 23.59, prevăzută pentru înscrierea pe site-ul AEP…

Alegerile pentru Președintele României 7 august 2019

07.08.2019

Prin intrarea în vigoare a Legii nr. 148/2019 pentru modificarea și completarea unor acte normative în materie electorală, la alegerile …