Actualitatea consulatului

Ceremonie de aniversare a Zilei Europei la Albertville

Dând curs invitației adresate de senatoarea Martine Berthet, Frédéric Burnier Framboret, primarul orașului Albertville și Henri-Georges Brun, președintele Casei Europei din Albertville și departamentul Savoie, consulul general al României la Lyon s-a deplasat la Albertville, pentru a participa la ceremonia oficială organizată  în data de 10 mai 2019, la sediul Primăriei din oraș, cu prilejul Zilei Europei și a semestrului Președinției României la Consiliul UE.

Cu prilejul vizitei de lucru a consulului general al României la Lyon, drapelul României a fost arborat pe clădirea Primăriei din Albertville alături de cel al Franței și al Uniunii Europene. Ceremonia a fost inaugurată cu intonarea imnurilor naționale ale României, Franței și Uniunii Europene.

Cu prilejul vizitei, consulul general al României a pronunțat un discurs oficial la Primăria din oraș și a susținut o conferință la Casa Europei din Albertville privind „Președinția rotativă a României la UE”, în cadrul căreia a prezentat prioritățile semestrului Președinției române la Consiliul UE, un bilanț de etapă și Decalogul Declarației de la Sibiu, adoptată cu o zi înainte, de Ziua Europei, de către șefii de stat și de guvern din statele membre reuniți la Sibiu.

Ceremonia s-a desfășurat în prezența autorităților locale și departamentale, cadrelor universitare, studenți, ziariști, francezi și români din Albertville și zonă.

 

Galerie foto

În prim plan

ANUNȚ FOARTE IMPORTANT

13.09.2019

Vă informăm că termenul limită pentru înregistrarea alegătorilor români care doresc să voteze în străinătate la alegerile pentru …

ATENȚIE! Anunț important!

05.09.2019

A mai rămas 1 SĂPTĂMÂNĂ până la data limită, 11 septembrie 2019 ora 23.59, prevăzută pentru înscrierea pe site-ul AEP…

Alegerile pentru Președintele României 7 august 2019

07.08.2019

Prin intrarea în vigoare a Legii nr. 148/2019 pentru modificarea și completarea unor acte normative în materie electorală, la alegerile …