Actualitatea consulatului

Ziua Europei la Feyzin

Dând curs invitației adresate de Daniel Hulas, președintele Casei Europei din Feyzin, consulul general al României a participat la ceremonia organizată în data de 11 mai 2019, în Parcul Europei din oraș, cu prilejul aniversării Zilei Europei și a semestrului Președinției României la Consiliul UE.  

Ceremonia a fost inaugurată de Anca Opriș, consul general al României la Lyon, care a pronunțat un discurs consacrat Președinției rotative a României la Consiliul UE, care a avut drept motto-ul „Coeziunea – o valoare europeană comună”. A menționat că după 12 ani de la aderarea la UE, România și românii continuă să fie profund pro-europeni și atașați proiectului european, evocând cea mai recentă acțiune de nivel înalt găzduită de țara noastră în data de 9 mai 2019, prin organizarea Summit-ului informal de la Sibiu și adoptarea Declarației de la Sibiu, de către șefii de state și de guverne ale statelor membre UE.

Cu acest prilej, au fost intonate imnurile naționale ale României și Franței și imnul Europei și depusă o jerbă de flori la placa comemorativă a lui Jean Monnet, în prezența autorităților locale, reprezentanților mediului universitar, veteranilor de război și francezilor din zonă.

 

Galerie foto

În prim plan

ANUNȚ FOARTE IMPORTANT

13.09.2019

Vă informăm că termenul limită pentru înregistrarea alegătorilor români care doresc să voteze în străinătate la alegerile pentru …

ATENȚIE! Anunț important!

05.09.2019

A mai rămas 1 SĂPTĂMÂNĂ până la data limită, 11 septembrie 2019 ora 23.59, prevăzută pentru înscrierea pe site-ul AEP…

Alegerile pentru Președintele României 7 august 2019

07.08.2019

Prin intrarea în vigoare a Legii nr. 148/2019 pentru modificarea și completarea unor acte normative în materie electorală, la alegerile …